spreekwoorden

Cartoon 222 Spreekwoorden

Tijdens een vakantie in België een aantal jaren geleden liep ik door de gezellige straatjes van Damme. Aangekomen op het marktplein viel mijn oog direct op een schilderij aan de gevel van het Uilenspiegel Museum. Het betreft een schilderij van Pieter Bruegel dat dateert uit de 16e eeuw. In dit schilderij staan maar liefst 125 spreekwoorden en gezegden uitgebeeld. Al kijkend naar deze mooie zoekplaat, raakte ik meteen geïnspireerd en zag het beeld van allerlei spreekwoorden en gezegden op humoristische wijze al uitgebeeld in een cartoon. Afgelopen jaar ben ik dan ook begonnen met het idee, waar ik al een tijdje mee rondliep. Een kleurrijk ontwerp gebaseerd op het idee van Pieter Bruegel, maar  in een modern jasje. Typisch Hollandse karakteristieken, zoals: een molen, grachten, zeilboot (platbodem), boerderij, kerk, grachten panden, duinen en de Noordzee komen aan bod in dit ontwerp. Uiteindelijk heb ik een resultaat waar ik trots op ben. Een humoristisch cartoon ontwerp, waarin ik maar liefst 222 spreekwoorden en gezegden heb verwerkt. Ik hoop dat je net zo enthousiast bent als ik over deze leuke zoekplaat en geïnteresseerd bent deze een mooie plek te geven. Je kunt het ontwerp bestellen op canvas, plexiglas, ingelijst, als poster of als plafondplaat in diverse formaten. Speciaal voor het basisonderwijs zijn er A3 formaat posters met op de achterzijde alle 222 spreekwoorden en gezegden genummerd in het ontwerp met hierbij de omschrijving en betekenis. Zo is dit een hele leuke educatieve poster. Mocht je interesse hebben in een andere optie, neem gerust contact op. Ik geef toe, het is soms zoeken naar een speld in een hooiberg, maar zie het als een leuke uitdaging en denk hierbij niet al te moeilijk.

Hieronder kunt u gemakkelijk bestellen:

  • Canvas, voorzien van 4 cm dik houten frame.
  • Plexiglas, 5 mm dik, voorzien van 4 gaten en er worden 4 afstandhouders meegeleverd waarmee uw plexiglas 19 mm van de muur komt te hangen. Voor de afstandhouders kunt u kiezen uit kleur zwart of verchroomd (zilverkleurig).
  • Ingelijst, aluminium omlijsting met passe-partout.
  • Plafondplaat, 10 mm dik foamboard 60 x 60 cm of groter. Eenvoudig is een bestaande plafondplaat van een systeemplafond te vervangen met de cartoon plafondplaat.
  • Posters, voorzijde cartoon, achterzijde blanco
!
NIEUW! Cartoon met 222 spreekwoorden en gezegden

Canvas - 222 Spreekwoorden (23.001)

NIEUW! Cartoon met 222 spreekwoorden en gezegden

Plexiglas - 222 Spreekwoorden (23.001)

NIEUW! Cartoon met 222 spreekwoorden en gezegden

Ingelijst - 222 Spreekwoorden (23.001)

NIEUW! Cartoon met 222 spreekwoorden en gezegden

Plafondplaat - 222 Spreekwoorden (23.001)

NIEUW! Cartoon met 222 spreekwoorden en gezegden

Poster - 222 Spreekwoorden (23.001)

Let op! achterzijde van deze posters zijn blanco. Voor de A3 posters met bedrukking achterzijde zie: Speciaal voor basisonderwijs